Košík

košík je prázdný

Gastronomické speciality

Pravá chuť Itálie

Pralina - italské omáčkyVelká část naší gastronomické nabídky je věnována produktům slunné Itálie, jejíž základ tvoří produkty společnosti Pralina. Omáčky, krémy, bruskety, zeleninové směsi či pesta jsou vyráběny podle tradičních receptur z kvalitních surovin oblasti Salenta a jsou připraveny obohatit váš jídelníček. Neobsahují žádné konzervanty ani umělá dochucovadla a velkou výhodou je jejich velmi snadná a rychlá příprava. Podrobné informace s návody a recepty najdete v katalogu. O jeho tištěnou verzi můžete požádat obsluhu ve vinotéce.

Zobrazit v e-shopu

Italské těstoviny Mladá Boleslav
Abyste si mohli naplno vychutnat omáčky, potřebujete také kvalitou odpovídající těstoviny. V našem sortimentu najdete širokou nabídku druhů, jejichž vrchol tvoří ručně vyráběné těstoviny Gragnanometrové špagety, bucatini, lasagnone či sépiové linguine, které jistě ocení všichni opravdoví gurmáni.

Zobrazit v e-shopu


Ochutnejte však také pravé italské gnocchi (např. v kombinaci s omáčkou z gorgonzoly) a pokud máte rádi risotto, nemůžete udělat lépe, než použít rýži Arborio. Přestože zůstává po uvaření pevná na skus, na povrchu je jemná s typickou krémovitou konzistencí, díky čemuž se lehce pojí, a má tak idealní vlastnosti právě pro tradiční italské risotto.

Mezi dalšími italskými specialitami nabízíme např. balsamikové octy a redukce, lanýžovou sůl a máslo. Nepostradatelnou součástí italské kuchyně jsou také sýry parmezán či peccorino.

Italské salsyDoporučujeme také vyzkoušet italské salsy – sladce pikantní ovocné omáčky, které skvěle doplní chuť sýrů brie nebo camembert, či bio džemy s 80% podílem ovoce.
 

Zobrazit v e-shopu


 

 

Španělský olivový ráj a mnohem víc

Olivy a olivové olejeOlivy černé nebo zelené? Zralé nebo nezralé? Dvě otázky, jedna odpověď aneb trochu poučení hned na začátku pro ty, co s olivami teprve začínají. Zralá oliva = černá oliva, nezralá = zelená. Olivy s papričkou, s mandlí, s česnekem nebo snad s ančovičkou? S peckou nebo bez pecky, velké Gordaly nebo menší Manzanilly? To již nejsou otázky ke zkoušení vašich znalostí, ale ukázka našeho širokého výběru oliv.

Mezi dalšími španělskými specialitami pak u nás najdete např. nakládaný česnek, zeleninové špízky, kapary, ale také jednu opravdovou delikatesu – ovčí sýr v olivovém oleji.
 

Zobrazit v e-shopu

 

Ecoato olivový olejKde jsou olivy, nemohou chybět oleje. Vyzkoušejte špičkový olivový olej firmy Ecoato s kyselostí 0,2 a již nebudete chtít jiný.

Údaj o kyselosti (často záměrně neuváděný) vypovídá o kvalitě oleje ze všeho nejvíc. Extra panenský olivový olej může mít kyselost až 0,8. Oleje s kyselostí pod 0,3 jsou pak považovány za ty nejkvalitnější.

Mýtus, že olivový olej je vhodný pouze pro studenou kuchyni, rozhodně neplatí. Tento olej lze použít až do teploty 230 °C, zatímco běžné slunečnicové oleje se přepalují již při 180 °C.
 

Zobrazit v e-shopu

 

Španělské sušené klobásyPokud patříte mezi milovníky masných delikates, nemůžete opomenout tradiční španělské sušené klobásy, mezi které patří např. chorrizo, jehož specifická vůně a chuť spočívá v ručně krájeném libovém mase a směsi regionálních koření. Námi nabízená chorriza pochází z malého řeznictví v oblasti Alicante a díky tomu se můžete těšit z jejich opravdu vysoké kvality.

Španělské mandle
Samostatnou kapitolu španělských specialit pak představují mandle. Na rozdíl od americké produkce nejsou španělské mandlovníky zavlažovány, což sice vede k nižším výnosům, ovšem kvalita je tím nesrovnatelně vyšší. Přestože trh se španělskými mandlemi je v poslední době velmi problémovou záležitostí, budeme se snažit, aby byly trvale součástí naší nabídky.

Zobrazit v e-shopu

 

Španělské čokolády SoléA ještě něco pro milovníky čokolád. Ty dovážíme rovněž ze Španělska od malé barcelonské firmy Solé, z jejíž široké nabídky jsme pro vás vybrali kompletní sortiment v BIO kvalitě a navíc bez obsahu lepku! Opravdu výtečné jsou např. čokolády s pravými španělskými mandlemi nebo s příchutěmi chilli, skořice, pomeranče nebo také bílá čokoláda s kousky jahod. Pro zahřátí v chladnějších měsících pak skvělě poslouží horká čokoláda v instantní podobě.
 

Zobrazit v e-shopu

 

Francie – země plná chutí a vůní

Neboli ráj na zemi pro všechny milovníky dobrého jídla a pití. O Francii, jejích vínech a gastronomii se toho dá napsat opravdu mnoho, my vám představíme alespoň několik produktů z naší nabídky.

Francouzské terrinyTerriny neboli delikátní francouzské paštiky vyráběné tradičním způsobem bez konzervačních látek s použitím kvalitního masa a bylinek jsou velmi vhodné ke snoubení s bílými víny. Terriny se zvěřinou jsou vhodné k aromatickým odrůdám jako jsou Tramín nebo Muškát, tučnější pak skvěle doplňují výraznější kyselinky Ryzlinku, Sylvánu nebo Chardonnay. Polosuchá nebo polosladká vína jsou vhodná k terrinám z husích, kachních nebo drůbežích jater, kde sladkost vína vyrovnává a mírně potlačuje jejich typickou hořkost.

Výběr terrin máme opravdu široký. Velmi doporučujeme vyzkoušet např. králičí s armagnacem, křepelčí s rozinkami nebo confit z drůbežích jater s portským vínem.
 

Zobrazit v e-shopu

 

Pokud patříte mezi milovníky sladké snídaně, doporučujeme vyzkoušet provensálské džemy a marmelády s vysokým podílem ovoce. Nově jsme navíc do nabídky zařadili tzv. confiturelle – 100% džemy bez přidaného cukru, doslazované hroznovou štávou.Kaštanový krém

A nakonec jedna opravdová francouzská specialita, kterou doporučujeme ochutnat – kaštanový krém vyrobený z pravých kaštanů z Ardèche, doplněný vanilkou Bourbon, která skvěle podtrhuje jeho vůni a chuť.

Zobrazit v e-shopu