Steak Panama
Směs koření na přípravu hovězího masa a steaků. Jemně pikantní směs je vhodná i na grilování zeleniny. Výbornou marinádu připravíme s použitím pomerančového nebo ananasového džusu. Ovocné šťávy fungují v mase jako tak zvaný tenderizér, který pomáhají masu stát se křehčí a stravitelnější. Kyseliny obsažené v džusech totiž pomalu narušují svalová vlákna v mase a ty ztrácejí svoji přirozenou tuhost.
Koření na steaky Panama můžeme použít na hovězí maso, kuřecí i vepřové. Vyzrálé hovězí maso na steaky nemusíme nakládat předem do marinád. Maso necháme mimo lednici srovnat teplotu, lehce ho potřeme olejem a posypeme steakovým koření Panama. Na grilu pečeme ze všech stran tak, aby uprostřed zůstalo růžové a šťavnaté. Zcela propečené hovězí maso se stává tuhým a špatně stravitelným. Kuřecí a vepřové maso můžeme nakládat do marinád, aby se chuť koření dostala i do masa (například z koření steak Panama, oleje a pomerančové šťávy).
Pepř, sůl (25%), cibule, paprika, česnek, třtinový cukr, koriandr, HOŘČICE, tymián, chilli.